WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe w chrupiącej panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe w chrupiącej panierce z kaszki kukurydzianej, przyprawione sosem sojowym. Ładnie wyglądają i fajnie chrupia.

Schabowe w chrupiącej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w chrupiącej panierce

 

  • 4 plastry schabu wieprzowego
  • 1-2 jajka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • Kilka łyżek kaszki kukurydzianej
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe w chrupiącej panierce

ETAP 1:

Plastry schabu rozbić tłuczkiem do mięsa. Ułożyć na talerzu i przyprawić solą i pieprzem.

Jajka wybić na talerz i roztrzepać widelcem. Dodać sos sojoe i wymieszać. Kaszke wysypać na drugi talerz.

Kotlety obtaczać w kaszce, potem w jajku i znów w kaszce.

Kotlety smażyć na oleju na patelni z obu stron. Smażenie trwa trochę dłużej niż w tradycyjnych schabowych bo tu panierka jest grubsza.

Kotlety podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe w chrupiącej panierce
Schabowe w chrupiącej panierce w trakcie smażenia na patelni
Schabowe w chrupiącej panierce
Schabowe obtaczamy w kaszce potem w jajku z sosem sojowym
Schabowe w chrupiącej panierce
Do roztrzepanego jajka dodajemy sos sojowy i mieszamy
Schabowe w chrupiącej panierce
Mięso na kotlety rozbite i przyprawione solą i pieprzem