Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z czosnkową nutą
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Przeciskamy czosnek przez praskę i nacieramy mięso z obu stron. Oprószamy je pieprzem oraz solą.
Rozbijamy jajko na talerzu, roztrzepujemy je widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Panierujemy kotlety w bułce, jajku i znów w bułce.
Wrzucamy kotlety na rozgrzany olej i smażymy przez kilka minut z obu stron, aż się zarumienią, a mięso będzie miękkie.
Rozbijamy jajko na talerzu, roztrzepujemy je widelcem. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Panierujemy kotlety w bułce, jajku i znów w bułce.
Wrzucamy kotlety na rozgrzany olej i smażymy przez kilka minut z obu stron, aż się zarumienią, a mięso będzie miękkie.