Sposób przygotowania:
Schabowe w marynacie z majonezem
Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu delikatnie rozbić tłuczkiem.
Do miski lub rondla wbić jajka, dodać majonez sól i pieprz oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Do przygotowanej marynaty włożyć schabowe, odłożyć w chłodne miejsce na całą noc albo przynajmniej na 6 godzin.
Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym smalcu z obydwu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką.
Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + smażenie
Do miski lub rondla wbić jajka, dodać majonez sól i pieprz oraz sok z cytryny, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Do przygotowanej marynaty włożyć schabowe, odłożyć w chłodne miejsce na całą noc albo przynajmniej na 6 godzin.
Po tym czasie panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym smalcu z obydwu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami oraz ulubioną surówką.
Czas przygotowania 30 minut + czas marynowania + smażenie