Sposób przygotowania:
Kotlety w marynacie majonezowej z pieprzem
Kotlety schabowe bez kości o grubości 2 cm każdy rozbić tłuczkiem nie za cienko, u mnie wyszły duże i każdy podzieliłam na połowę, wygodniej się smaży.
Majonez dobrze wymieszać z jajkami, pieprzem, kucharkiem, dodać kotlety, dobrze je w marynacie otoczyć i do lodówki na kilka godzin.
Do woreczka wsypać mąkę z bułką tartą, panierować kotlety w woreczku (nie sypie się na blacie) i smażyć na mocno gorącym smalcu na rumiano z każdej strony.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i np. z kapustą czerwoną duszoną.
Majonez dobrze wymieszać z jajkami, pieprzem, kucharkiem, dodać kotlety, dobrze je w marynacie otoczyć i do lodówki na kilka godzin.
Do woreczka wsypać mąkę z bułką tartą, panierować kotlety w woreczku (nie sypie się na blacie) i smażyć na mocno gorącym smalcu na rumiano z każdej strony.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami i np. z kapustą czerwoną duszoną.
SylaUla