Sposób przygotowania:
Schabowe w mleku i cebuli
Kotlety dokładnie rozbijam tak by były cienkie. Do dużej misy wkładam mięso następnie zalewam zimnym mlekiem. Dodaję sól oraz świeżo mielony pieprz. Dodaję sporą ilość. Cebulę kroimy w plastry i dodaję do mleka i mięsa. Całość władam do lodówki na min. 3 godz. Następnie na talerzu rozbijam jajka.
Na drugim talerzu wysypuję bułkę tartą. Na patelni rozgrzewam łyżkę smalcu. Kotlety lekko odsączam za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kotlet wkładam do jajka i następnie obtaczam w bułce.
Smażę na złoto.
Na drugim talerzu wysypuję bułkę tartą. Na patelni rozgrzewam łyżkę smalcu. Kotlety lekko odsączam za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kotlet wkładam do jajka i następnie obtaczam w bułce.
Smażę na złoto.