BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kotlety schabowe w marynacie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszne schabowe z marynaty musztardowo - keczupowej,smaczne soczyste kruche kotlety, wyjęte z marynaty, panierowane, usmażone na gorącym oleju smakują wybornie.

Kotlety schabowe w marynacie

Składniki:

Kotlety schabowe w marynacie

 

  • Marynata:
  • Olej 5 łyżek,
  • majeranek 1 łyżeczka,
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka,
  • ząbki czosnku 3 ząbki,
  • musztarda 1 łyżka,
  • keczup 2 łyżki,
  • oregano 1/2 łyżeczki,
  • przyprawa do schabu 1 łyżeczka,

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w marynacie
Kotlety schabowe opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem nie za cienko. Kotlety posolić i popieprzyć. 

Składniki na marynatę wymieszać.

Kotlety włożyć do miski zalać marynatą nakryć ściereczką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kotlety obtaczać w mące, rozbełtanym jajku oraz tartej bułce. 

Na patelni rozgrzać olej, smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.

Kotlety w smaku są soczyste i kruche.

Podajemy z ziemniaczkami surówką. Również dobrze smakują z frytkami.

Tagi:

kotlety mięso