Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe w marynacie
Kotlety schabowe opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem nie za cienko. Kotlety posolić i popieprzyć.
Składniki na marynatę wymieszać.
Kotlety włożyć do miski zalać marynatą nakryć ściereczką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kotlety obtaczać w mące, rozbełtanym jajku oraz tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej, smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Kotlety w smaku są soczyste i kruche.
Podajemy z ziemniaczkami surówką. Również dobrze smakują z frytkami.
Składniki na marynatę wymieszać.
Kotlety włożyć do miski zalać marynatą nakryć ściereczką i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kotlety obtaczać w mące, rozbełtanym jajku oraz tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej, smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
Kotlety w smaku są soczyste i kruche.
Podajemy z ziemniaczkami surówką. Również dobrze smakują z frytkami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziekuje.;)
Riker
BozenaMatuszczyk
Bardzo dziękuję za tak miły komentarz, cieszę się że kotlety smakowały.Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.;)