Sposób przygotowania:
Schabowe w kefirze
Schab kroję na plastry grubości ok 1 cm. Dokładnie rozbijam kotlety. Mięso przekładam do miski. Wlewam kefir.
Cebulę obieram i kroję w krążki. Dodaję do mięsa. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam dokładnie. Przykrywam folią spożywczą. Zostawiam w lodówce na minimum 24 godziny.
Po tym czasie przygotowuję kotlety. Do jednej miski wbijam jajka i dolewam mleko.
Dokładnie rozbijam za pomocą widelca.
Do drugiej wsypuję bułkę tartą. Patelnię rozgrzewam, dodaję olej.
Kotlety wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce.
Smażę na rumiano z obu stron.
Cebulę obieram i kroję w krążki. Dodaję do mięsa. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam dokładnie. Przykrywam folią spożywczą. Zostawiam w lodówce na minimum 24 godziny.
Po tym czasie przygotowuję kotlety. Do jednej miski wbijam jajka i dolewam mleko.
Dokładnie rozbijam za pomocą widelca.
Do drugiej wsypuję bułkę tartą. Patelnię rozgrzewam, dodaję olej.
Kotlety wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce.
Smażę na rumiano z obu stron.