Sposób przygotowania:
Schabowe z marynaty jogurtowej
Plastry schabu lekko rozbić, posolić, popieprzyć.
Zrobić marynatę jogurtu ,przypraw, soku z cytryny. Włożyć do marynaty schab. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie wyjąć, oczyścić z nadmiaru marynaty, panierować najpierw w mące, jajku i w płatkach kukurydzianych (rozkruszone wałkiem do ciasta ).
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem korniszonów.
Zrobić marynatę jogurtu ,przypraw, soku z cytryny. Włożyć do marynaty schab. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Następnie wyjąć, oczyścić z nadmiaru marynaty, panierować najpierw w mące, jajku i w płatkach kukurydzianych (rozkruszone wałkiem do ciasta ).
Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami z dodatkiem korniszonów.
gusia1000