Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

Składniki:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

I

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Przygotowanie mięsa oraz farszu do nadziewania roladek.

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Układanie farszu na mięsie.

4. Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.

III

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Zwijanie roladek, panierowanie i smażenie.

5. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
6. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

7. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
8. Smacznego.