Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Naleśniki z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiasz banany, naleśniki przygotuj według tego przepisu. Idealne danie obiadowe na piątkowy obiad

Naleśniki z bananami

Składniki:

Naleśniki z bananami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z bananami

I

Naleśniki z bananami
przygotowanie ciasta na naleśniki, smażenie naleśników

Sposób przygotowania naleśników:
1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę gazowaną oraz mieszając stopniowo mleko.
2. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju.

II

Naleśniki z bananami
Przygotowanie farszu oraz polewy czekoladowej.

Sposób przygotowania farszu:
1. Masło rozpuszczam na patelni, następnie dodaję pokrojone w plasterki banany, cukier, cynamon i smażę około 5 minut. Czekoladę rozpuszczam razem ze śmietaną.

III

Naleśniki z bananami
faszerowanie naleśników bananami, mascarpone oraz polewą czekoladową.

Składanie naleśników:
1. Połowę naleśnika smaruję serkiem mascarpone a na drugiej połowie układam plasterki bananów i polewam czekoladą.
2. Naleśnik składam na połowę i jeszcze raz na połowę żeby powstał mi trójkąt.
3. Wierzch naleśników możemy polać czekoladą przed podaniem.

IV

4. Gotowe.
5. Smacznego