Sposób przygotowania:
Naleśniki z bananamiI
Sposób przygotowania naleśników:
1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę gazowaną oraz mieszając stopniowo mleko.
2. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju.
II
Sposób przygotowania farszu:
1. Masło rozpuszczam na patelni, następnie dodaję pokrojone w plasterki banany, cukier, cynamon i smażę około 5 minut. Czekoladę rozpuszczam razem ze śmietaną.
III
Składanie naleśników:
1. Połowę naleśnika smaruję serkiem mascarpone a na drugiej połowie układam plasterki bananów i polewam czekoladą.
2. Naleśnik składam na połowę i jeszcze raz na połowę żeby powstał mi trójkąt.
3. Wierzch naleśników możemy polać czekoladą przed podaniem.
IV
4. Gotowe.
5. Smacznego