Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe z cebulą bez panierki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety schabowe w innym wydaniu, smażone na maśle bez panierki, z dodatkiem pokrojonej w piórka, zrumienionej cebulki.

Schabowe z cebulą bez panierki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z cebulą bez panierki

 

  • 50 g masła
  • 4 plastry schabu wieprzowego bez kości
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • 2 cebule

Sposób przygotowania:

Schabowe z cebulą bez panierki
Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Na patelni lekko rozgrzać masło, kłaść na nią plastry schabu, oprószyć je solą i posypać przyprawą do mięs. Mięso z obu stron lekko zrumienić. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Cebule obrać, pokroić w piórka, wrzucić na tłuszcz po smażeniu mięsa. Smażyć, cały czas mieszając, aż cebula lekko się zrumieni. W razie potrzeby doprawić ją do smaku odrobiną soli. Usmażoną cebulkę ułożyć na mięsie i podawać. 
Schabowe z cebulą bez panierki
Plastry schabu wieprzowego lekko rozbite tłuczkiem.
Schabowe z cebulą bez panierki
Masło wrzucone na rozgrzaną patelnię i roztapiane.
Schabowe z cebulą bez panierki
Plastry schabu oprószone przyprawami smażone na maśle.
Schabowe z cebulą bez panierki
Pokrojona w piórka cebula smażona na tłuszczu po smażeniu mięsa.