pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety schabowe w panierce mącznej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kotlety schabowe panierowane bez bułki tartej

Kotlety schabowe w panierce mącznej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce mącznej

 

  • mąka pszenna 2 łyżki, przyprawa do potraw z jajkami 2 łyżeczki, sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce mącznej
Schab wieprzowy kroimy w plastry, które następnie rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je jeszcze solą. Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą do jaj. Posolone kawałki schabu maczamy najpierw w jajku, następnie w mące. Smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor złoty. Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego.
Kotlety schabowe w panierce mącznej
Jajka rozbijamy w miseczce i mieszamy z przyprawą do jaj
Kotlety schabowe w panierce mącznej
Następnie kotlet najpierw maczamy w jajku a następnie w mące
Kotlety schabowe w panierce mącznej
Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym smalcu
Kotlety schabowe w panierce mącznej
Propozycja podania z buraczkimi konserwowymi i ziemniakami