MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kotlety schabowe w ziołach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe z kością smaczne , w ziołach ,bez panierki .

Kotlety schabowe w ziołach. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety schabowe w ziołach.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w ziołach.
Schab opłukujemy, dzielimy na kotlety, oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu a następnie delikatnie rozbijamy . Kotlety przekładamy do miski i dodajemy przyprawy:majeranek, oregano,tymianek,paprykę, sól, pieprz i czosnek , który obieramy i przeciskamy przez praskę.Wszystko dokładnie razem mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.Na patelnię teflonową wlewamy olej i rozgrzewamy tłuszcz, następnie kładziemy kotlety i smażymy z każdej strony po 4 minuty. Gotowe ,przyrumienione kotlety przekładamy gorące na talerz i podajemy np. z frytkami.
Kotlety schabowe w ziołach.
Kotlety opłukujemy, usuwamy nadmiar tluszczu i delikatnie rozbijamy.
Kotlety schabowe w ziołach.
Kotlety przekładamy do miski i dodajemy ulubione przyprawy.
Kotlety schabowe w ziołach.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z kazdej strony po 4 minuty.

Tagi:

schab