lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kotlety schabowe z sosem gruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotlety schabowe z sosem gruszkowym

Kotlety schabowe z sosem gruszkowym

Składniki:

Kotlety schabowe z sosem gruszkowym

 

  • 4 kotlety schabowe
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 1/2 kg gruszek
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z sosem gruszkowym
Kotlety schabowe lekko rozbij,oprósz solą i pieprzem i bez panierki usmaż na oleju.Gruszki obierz ze skórki,pokrój dodaj je do tłuszczu który utworzył się podczas smażenia.Dodaj także cukier i wlej wino.Gotuj do miękkości około 15 minut.Następnie całość przetrzyj przez sito.Kotlety jeszcze ciepłe ułóż na talerzu i polej je powstałym sosem gruszkowym.Podawaj np z makaronem