LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Schabowy inaczej 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajny sposób na szybki obiad z wykorzystaniem zasobów lodówki.

Schabowy inaczej 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy inaczej 4

 

  • schab parzony 0,5 kg
  • olej do smażenia ok. 0,5 l
  • liśc laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Schabowy inaczej 4
Schab kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Olej, z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego, rozgrzewamy na głębokiej patelni. Wkładamy plastry schabu i smażymy na złoty kolor z obu stron. Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z frytkami lub tłuczonymi ziemniaczkami i surówką.
Schabowy inaczej 4
Krojenie schabu parzonego na półcentymetrowe plastry.
Schabowy inaczej 4
Smażenie plastrów schabu parzonego w głębokim oleju.

Tagi:

schab