Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Schakschuka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

coś dla smakoszy smaku pomidorowego

Schakschuka

Składniki:

Schakschuka

 

  • 6-8 jaj
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 3 łyżki dobrej oliwy
  • sól

Sposób przygotowania:

Schakschuka
w głębokiej oliwie obsmażyć 3 posiekane ząbki czosnku a następnie dodać koncentrat i sok pomidorowy, zagotować, dolać tyle wody by sos był pół gęsty doprawić solą i chili. do wrzącego sosu kolejno wbijać jaja tak by pozostały w całości i zanurzyły się w sosie. następnie dodać pozostał roztarty czosnek, nakryć pokrywką. podawać gdy żółtka półścięte