reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Schrzniona marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sezon jesiennych przeziębień się zaczął dlatego u mnie coraz częściej do potraw dodawane jest chrzan

Schrzniona marchewka

Składniki:

Schrzniona marchewka

 

  • 3 większe marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu
  • sól, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Schrzniona marchewka
Sezon jesiennych przeziębień się zaczął dlatego u mnie coraz częściej do potraw dodawane jest chrzan. Jabłko i marchewki obieramy i ścieramy na tarce z małymi otworami.

Dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Na koniec dodajemy śmietanę lub jogurt.

Surówka najsmaczniejsza jest po minimum godzinnym leżakowaniu w lodówce.