iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Selerowa przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Selerowa przekąska z wędzona makrelą

Selerowa przekąska

Składniki:

Selerowa przekąska

 

  • 1 szt seler naciowy,
  • 1 kostka twarogu chudego
  • 1/2 szt makreli wędzonej
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 szt papryki czerwonej
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • Sól,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Selerowa przekąska
Seler naciowy myjemy i kroimy a łódeczki - kawałki. twaróg kruszymy w misce dodajemy posiekana bardzo drobno cebulkę i jogurt mieszamy łyżką. Makrele wędzona obieramy od ości i kawałki mięsa dodajemy do sera. Mieszamy dobrze . Paprykę czerwona siekamy drobno dodajemy do pasty. Mieszamy i doprawiamy sola i pieprzem świeżo mielonym do smaku. Taką pastę nakładamy do selerowych łódeczek.

Tagi:

seler