Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Selerowe krążki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny dodatek do obiadu.

Selerowe krążki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Selerowe krążki

 

Sposób przygotowania:

Selerowe krążki
Selery poobraniui pokrojeniu w plastry grubości 0.5 centymetra ugotowac do miękkości. Po odsączeniu z wody i ostudzeniu posolić i obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, kłaść selery i smażyć do uzyskania złotego koloru. Powstaje smaczna chrupiąca otoczka. Jest to doskonały dodatek do obiadu lub przystawka.
Selerowe krążki
Po odsączeniu z wody obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Selerowe krążki
Nastepnie smazymy do uzyskania złotego koloru - ok. 2 min.
Selerowe krążki
Po zdjęciu z patelni mozna odsączyć nadmiar tłuszczu na serwetce.
Selerowe krążki
Podajemy jako dodatek do potraw lub samodzielne danie.