kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Selery nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso po ugotowaniu przepościć przez maszynkę,

Selery nadziewane

Składniki:

Selery nadziewane

 

  • selery 4-5 sztuk
  • mięso chude gotowane 150 g
  • jajko 1 sztuka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • olej 1 łyżka
  • sól do smaku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Selery nadziewane
dodać jajko, sól do smaku, drobno posiekaną zielną pietruszkę, wymieszać. Selery umyć, obrać, opłukać, obgotować we wrzącej wodzie. Nadziać mięsem, ułożyć w rondlu, skropić olejem i dusić pod przykryciem.