lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Semolina z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Potrawa wyszła pyszna i szybko się robi polecam :)

Semolina z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Semolina z pieczarkami

 

 

  • Makaron Semolina 100 gram
  • pieczarki 400 gram
  • rolada wędzona 100 gram
  • śmietana 18 % 200 Gram
  • kiełki rzodkiewki 10 gram
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 4 łyżeczki
  • sól morska z pieprzem młynek
  • imbir 1/2 łyżeczki ( Mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak.)

Sposób przygotowania:

Semolina z pieczarkami
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z 8 minut a by był lekko twardawy ma wtedy oryginalny swój smak . Pieczarki myjemy i kroimy w plastry smażymy na oliwie doprawiamy suszonymi pomidorkami z czosnkiem bazylią solą i imbirem . Wychodzi pyszny smak lekko cytrynowy. i zapach unosi się korzenny w powietrzu . Posypuje startą roladą wędzoną mieszam do rozpuszczenia sera i p[olewam śmietaną mieszam jeszcze jakiś czas i gotowe. Makaron wykładam na talerz i polewam sosem z pieczarkami posypuje kiełkami rzodkiewki smacznego.
Semolina z pieczarkami
Pieczarki umyłam pokroiłam w plasterki i włozyłam na patelnie smazyłam na oleju
Semolina z pieczarkami
Dodałam przyprawy do pieczarek i dusiałam je z 15 minut
Semolina z pieczarkami
Dodałam roladę startą i mieszałam do rozpuszczenia sera
Semolina z pieczarkami
Dodałam smietanę 18% 200 gram i mieszałam chwilę aż składniki sie połączyły

Tagi:

makaron