iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sercowa jajecznica z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne śniadanko dla dużych i małych

Sercowa jajecznica z selerem

Składniki:

Sercowa jajecznica z selerem

 

 

Sposób przygotowania:

Sercowa jajecznica z selerem
Jajko dobrze myjemy osuszamy i rozbijamy . Mieszamy z 2 łyżkami mleka. Solimy odrobinę do smaku solą morską. Paróweczkę , wybrałam dobrej jakości dla dzieci kroimy w długie paski , seler naciowy obieramy jak rabarbar i kroimy drobno. Na patelni rozpuszczamy masło i dajemy kawałki selera. Chwilkę smażymy wlewamy jajko rozmieszane z mlekiem . dodajemy paseczki parówki i smażymy na małym płomieniu. Na koniec dodajemy posiekany szczypior.