Sposób przygotowania:
Serduszkowy torcik cherry
Z podanych składników na biszkopt pieczemy ciasto w temp 180* przez 30-35 minut. Ja miałam formę w kształcie serca, ale może też byc okrągła. Po odstudzeniu przekrawamy na 3 części.
1,5 szklanki soku wiśniowego podgrzewamy razem z cukrem, gdy się zagotuje dodajemy żelatynę i mieszamy do czasu aż się rozpuści, po czym dodajemy wiśnie i odstawiamy do wychłodzenia.
Dolną oraz środkową część biszkoptu nasączamy wiśniowym ponczem (syrop wiśniowy zmieszany ze spirytusem w równym stopniu) oraz masą wiśniową.
Smietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w wrzącej wodzie. masą przekładamy kolejne części biszkoptu i dekorujemy dookoła
1,5 szklanki soku wiśniowego podgrzewamy razem z cukrem, gdy się zagotuje dodajemy żelatynę i mieszamy do czasu aż się rozpuści, po czym dodajemy wiśnie i odstawiamy do wychłodzenia.
Dolną oraz środkową część biszkoptu nasączamy wiśniowym ponczem (syrop wiśniowy zmieszany ze spirytusem w równym stopniu) oraz masą wiśniową.
Smietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w wrzącej wodzie. masą przekładamy kolejne części biszkoptu i dekorujemy dookoła
monikaT83
marietta