Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Serniczek brzoskwiniowy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Przepyszny i lekki serniczek na zimno, serowo-jogurtowy z pyszną galaretką z brzoskwiń. Polecam serdecznie! Szczególnie warto go zrobić w sezonie!

Serniczek brzoskwiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serniczek brzoskwiniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Serniczek brzoskwiniowy
Tortownicę o średnicy 18cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie 7 biszkopcików. W 60 g gorącej wody rozpuścić żelatynę i przestudzić. Serek, jogurt i miód zmiksować, łyżkę masy dodać do żelatyny, rozmieszać i wlać całość do miski, zmiksować dokładnie. 1 brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do masy, wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie przygotować galaretkę brzoskwiniową. Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki. Pokroić niedbale i wrzucić wraz z miodem do garnuszka. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować chwilę, aż owoce się lekko rozpadną. Następnie zmiksować Benderem, do gorącej masy wsypać 2 łyżeczki żelatyny i dokładnie zmiksować. Ostudzić i wylać na białą masę w tortownicy. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby całość dobrze zastygła. Następnie serniczek przełożyć na talerz i pokroić porcje.
Serniczek brzoskwiniowy
Tortownicę o średnicy 18cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie 7 biszkopcików. W 60 g gorącej wody rozpuścić żelatynę i przestudzić.
Serniczek brzoskwiniowy
Serek, jogurt i miód zmiksować, łyżkę masy dodać do żelatyny, rozmieszać i wlać całość do miski, zmiksować dokładnie. 1 brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do masy, wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia.
Serniczek brzoskwiniowy
Następnie przygotować galaretkę brzoskwiniową. Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki. Pokroić niedbale i wrzucić wraz z miodem do garnuszka. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować chwilę, aż owoce się lekko rozpadną
Serniczek brzoskwiniowy
Ostudzić i wylać na białą masę w tortownicy. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby całość dobrze zastygła.

Tagi:

biszkopt