Sposób przygotowania:
Serniczek brzoskwiniowy
Tortownicę o średnicy 18cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie 7 biszkopcików. W 60 g gorącej wody rozpuścić żelatynę i przestudzić. Serek, jogurt i miód zmiksować, łyżkę masy dodać do żelatyny, rozmieszać i wlać całość do miski, zmiksować dokładnie. 1 brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do masy, wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie przygotować galaretkę brzoskwiniową. Owoce obrać ze skórki, usunąć pestki. Pokroić niedbale i wrzucić wraz z miodem do garnuszka. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotować chwilę, aż owoce się lekko rozpadną. Następnie zmiksować Benderem, do gorącej masy wsypać 2 łyżeczki żelatyny i dokładnie zmiksować. Ostudzić i wylać na białą masę w tortownicy. Wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby całość dobrze zastygła. Następnie serniczek przełożyć na talerz i pokroić porcje.
marietta
Alex_M
tak, prawda, jest delikatny :) ale niezbyt słodki :)
mysza75
Alex_M
dziękuję :)
anemon
Alex_M
dziękuję :):)
reanja