Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy na zimno
Wafelki i zmielić w blenderze. Dodać roztopione letnie masło. wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy lekko dociskając. Odłożyć do stężenia. Jedną galaretkę przygotować w 300 ml gorącej wody, dodać żelatynę i odłożyć do lekkiego stężenia. Twaróg przełożyć do naczynia i zmiksować z cukrem pudrem. Dodawać po jednym żółtku i zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i połączyć najlepiej mieszając. Dodać tężejącą galaretkę i zmiksować na najwolniejszych obrotach mikserem. Połowę masy wylać na wafelkowy spód, przesypać pokrojonymi brzoskwiniami i wylać resztę masy serowej. Odłożyć do stężenia. Na górze ułożyć pokrojone brzoskwinie. Drugą galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na stężałą masę serową. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Część pokroić w kostkę a resztę w cieniutkie plasterki. Tortownica 25 cm.
bietka
edytaha
2milutka
alaaa
Oj tam od razu smakołyki. Staram się jak mogę. :)
alaaa
Edytko masa jest na prawdę puszysta i delikatna. A to za sprawą ubitych białek. :)
alaaa
Częstuj się, byle szybko bo może zabraknąć. :)