Sposób przygotowania:
serniczek brzoskwiniowy
Zółtka oddzielic od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania
dodać 200 g cukru. Kolejno dodawać żołtka. Make wymieszać z maką ziemniaczaną
i proszkiem do pieczenia, dodac do calłści.
Mase wyłożyć do formy(tortownice o sr.26cm, wcześniej wykładamy papierem do
pieczenia) . .Piec 25-30 min w temp 180 st. Ostudzić.
Brzoskwinie osączyć. Ser wymieszać z cukrem waniliowym , sokiem z cytryny i
resztą cukru. Żelatyne rozpuścić,następnie wymieszać z kilkoma łyzkami kremu
serowego, po czym połączyć z pozostałym kremem.chłodzić 30 minut.by krem
stężał.
Kremówke ubić i dodać do tężejącego kremu. Biszkopt przeciąc na pół. Na
spodnią część nałożyć obręcz tortownicy. Wyłożyc 1/3 kremu. Ułożyć
brzoskwinie brzuszkami do góry.Wyłożyć pozostały krem. Chłodzić ok. 5
godzin. Zdjąć obręcz tortownicy i wierzch kremu posypać cukrem
pudrem. Przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto w całości posypać pudrem.
dodać 200 g cukru. Kolejno dodawać żołtka. Make wymieszać z maką ziemniaczaną
i proszkiem do pieczenia, dodac do calłści.
Mase wyłożyć do formy(tortownice o sr.26cm, wcześniej wykładamy papierem do
pieczenia) . .Piec 25-30 min w temp 180 st. Ostudzić.
Brzoskwinie osączyć. Ser wymieszać z cukrem waniliowym , sokiem z cytryny i
resztą cukru. Żelatyne rozpuścić,następnie wymieszać z kilkoma łyzkami kremu
serowego, po czym połączyć z pozostałym kremem.chłodzić 30 minut.by krem
stężał.
Kremówke ubić i dodać do tężejącego kremu. Biszkopt przeciąc na pół. Na
spodnią część nałożyć obręcz tortownicy. Wyłożyc 1/3 kremu. Ułożyć
brzoskwinie brzuszkami do góry.Wyłożyć pozostały krem. Chłodzić ok. 5
godzin. Zdjąć obręcz tortownicy i wierzch kremu posypać cukrem
pudrem. Przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto w całości posypać pudrem.