Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Serniczek jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Serniczek jagodowy

Składniki:

Serniczek jagodowy

 

  • 20 dag naturalnego serka
  • homogenizowanego
  • 40 dag przesianej mąki pszennej
  • l0 dag cukru
  • 8 łyżek oliwy lub oleju
  • łyżek mleka
  • I torebka proszku do pieczenia
  • 50 dag czarnych jagód
  • sól
  • tłuszcz i tarta bułka do tortownicy
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Serniczek jagodowy
Serek lekko odsączyć na sicie z małymi otworami i ucierać, dodając powoli połowę mąki wymieszanej z proszkiem do
pieczenia i szczyptą soli, a następnie cukier
z cukrem waniliowym, oliwę i mleko. Wyrobić na jednolitą masę, a następnie dodać resztę mąki i raz jeszcze wymieszać, a następnie przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. owoce przebrać i oczyŚcić z szypułek,jeśli trzeba, to opłukać pod biezącą wodą potem osuszyć na sicie. Układać ciasno na cieście.Wstawić do llagtzalego piekamika na 30-40 minut. Przed podaniem oprószyć przez sitko cukrem pudrem. Zamiast zwykłego serka możemy też wykorzysta serek waniliowy, wtedy dodajemy mniej cukru i niedodajemy wcalę cukru waniliowego. Zamiast czarnych jagód możemy wykorzystać także inne owoce: porzeczl

Tagi:

tarta