Sposób przygotowania:
Serniczek jagodowy
Serek lekko odsączyć na sicie z małymi otworami i ucierać, dodając powoli połowę mąki wymieszanej z proszkiem do
pieczenia i szczyptą soli, a następnie cukier
z cukrem waniliowym, oliwę i mleko. Wyrobić na jednolitą masę, a następnie dodać resztę mąki i raz jeszcze wymieszać, a następnie przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. owoce przebrać i oczyŚcić z szypułek,jeśli trzeba, to opłukać pod biezącą wodą potem osuszyć na sicie. Układać ciasno na cieście.Wstawić do llagtzalego piekamika na 30-40 minut. Przed podaniem oprószyć przez sitko cukrem pudrem. Zamiast zwykłego serka możemy też wykorzysta serek waniliowy, wtedy dodajemy mniej cukru i niedodajemy wcalę cukru waniliowego. Zamiast czarnych jagód możemy wykorzystać także inne owoce: porzeczl
pieczenia i szczyptą soli, a następnie cukier
z cukrem waniliowym, oliwę i mleko. Wyrobić na jednolitą masę, a następnie dodać resztę mąki i raz jeszcze wymieszać, a następnie przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką tortownicy. owoce przebrać i oczyŚcić z szypułek,jeśli trzeba, to opłukać pod biezącą wodą potem osuszyć na sicie. Układać ciasno na cieście.Wstawić do llagtzalego piekamika na 30-40 minut. Przed podaniem oprószyć przez sitko cukrem pudrem. Zamiast zwykłego serka możemy też wykorzysta serek waniliowy, wtedy dodajemy mniej cukru i niedodajemy wcalę cukru waniliowego. Zamiast czarnych jagód możemy wykorzystać także inne owoce: porzeczl