Sposób przygotowania:
Serniczek pod granatem
Twaróg, Kasię, cukier i jajka podgrzać w rondelku.
Masę smażyć ciągle mieszając około 5 minut.
Budyń rozrobić w 100 ml wody i dolać do gotującej się masy twarogowej energicznie mieszając.
Gotować 1-2 minuty.
Masę przełożyć do czterech pucharków, schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody, schłodzić.
Z granatu wyjąć pestki, rozdzielić je do pucharków, następnie zalać schłodzoną galaretką.
Serniczki wstawić do lodówki na 40-50 minut aby galaretka stężała.
Masę smażyć ciągle mieszając około 5 minut.
Budyń rozrobić w 100 ml wody i dolać do gotującej się masy twarogowej energicznie mieszając.
Gotować 1-2 minuty.
Masę przełożyć do czterech pucharków, schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody, schłodzić.
Z granatu wyjąć pestki, rozdzielić je do pucharków, następnie zalać schłodzoną galaretką.
Serniczki wstawić do lodówki na 40-50 minut aby galaretka stężała.