zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Serniczek pod granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

serniczek na zimno z galaretką i granatem

Serniczek pod granatem

Składniki:

Serniczek pod granatem

 

  • 250 g twarogu
  • 50 g margaryny Kasia
  • 6 łyżek cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 budyniu waniliowego
  • 100 ml wody
  • 1 galaretka agrestowa
  • 500 ml wody
  • 1 granat

 

Sposób przygotowania:

Serniczek pod granatem
Twaróg, Kasię, cukier i jajka podgrzać w rondelku.
Masę smażyć ciągle mieszając około 5 minut.
Budyń rozrobić w 100 ml wody i dolać do gotującej się masy twarogowej energicznie mieszając.
Gotować 1-2 minuty.
Masę przełożyć do czterech pucharków, schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody, schłodzić.
Z granatu wyjąć pestki, rozdzielić je do pucharków, następnie zalać schłodzoną galaretką.
Serniczki wstawić do lodówki na 40-50 minut aby galaretka stężała.

Tagi:

jajko jajka