Sposób przygotowania:
Serniczek waniliowo-czereśniowy
Herbatniki bardzo drobno kruszymy , a następnie dodajemy masło i łączymy dokładnie składniki (Można do tych czynności wykorzystać malakser, ja jednak radzę sobie ręcznie :) )
Przygotowane ciasto rozkładamy w tortownicy o średnicy 30 cm na całej powierzchni, dociskając je do dna. Następnie ucieramy twaróg z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Śmietanę lekko ubijamy i dodajemy do twarogu. Całość dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę nakładamy do tortownicy na wcześniej rozłożone ciasto, powierzchnię masy wygładzamy łopatką tak aby grubość ciasta była jednakowa na całej powierzchni. Wstawiamy sernik do lodówki na min. 3 godziny ( najlepiej jednak zostawić je na całą noc). Przed podaniem ciasta smarujemy cały wierzch konfiturą czereśniową.
Smacznego :)
Przygotowane ciasto rozkładamy w tortownicy o średnicy 30 cm na całej powierzchni, dociskając je do dna. Następnie ucieramy twaróg z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Śmietanę lekko ubijamy i dodajemy do twarogu. Całość dokładnie mieszamy. Tak powstałą masę nakładamy do tortownicy na wcześniej rozłożone ciasto, powierzchnię masy wygładzamy łopatką tak aby grubość ciasta była jednakowa na całej powierzchni. Wstawiamy sernik do lodówki na min. 3 godziny ( najlepiej jednak zostawić je na całą noc). Przed podaniem ciasta smarujemy cały wierzch konfiturą czereśniową.
Smacznego :)
szpileczka