Sposób przygotowania:
Serniczek z serków z truskawkamiKrok 1:
Masło rozpuszczamy. Ciasteczka miksujemy, dodajemy masło i wyrabiamy masę. Powinno mieć konsystencje mokrego piasku. Masą wykładamy tortownicę wyłożoną folią spożywczą. Schładzamy w lodówce.
Krok 2:
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Serek przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Wlewamy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Tężejącą masę wlewamy na spód ciasteczkowy i schładzamy w lodówce.
Krok 3:
Oczyszczone i umyte truskawki dokładnie miksujemy z niewielką ilością cukru pudru (kilka truskawek odkładamy). Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i studzimy. Tężejącą galaretkę wlewamy do zmiksowanych owoców i mieszamy. Tężejącą masę wylewamy na ścięto masę serkową. Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Ciasto schładzamy w lodówce.
Smacznego!