Sposób przygotowania:
Sernik a'la tiramisu
Sernik ucieram wraz z cukrem na puszystą masę. W 50 ml zimnej wody rozpuszczam żelatynę. Odstawiam, aby napęczniała. Po 10 minutach żelatynę lekko podgrzewam. Lekko ciepłą śmietanę ostrożnie dodaję do sera. Mieszam.
W 200 ml wody rozpuszczam kawę rozpuszczalną. Dodaję likier amaretto. Na dnie tortownicy układam biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakaem. Na biszkoptach układam połowę sernika.
Chłodzę przez 15 minut w lodówce. Następnie układam na serze biszkopty namoczone w kawie.
Posypuję kakałem. Następnie układam pozostałą połowę sera. Posypuję kakałem.
Ciasto chłodzę w lodówce przez 3 godziny.
W 200 ml wody rozpuszczam kawę rozpuszczalną. Dodaję likier amaretto. Na dnie tortownicy układam biszkopty namoczone w kawie. Posypuję kakaem. Na biszkoptach układam połowę sernika.
Chłodzę przez 15 minut w lodówce. Następnie układam na serze biszkopty namoczone w kawie.
Posypuję kakałem. Następnie układam pozostałą połowę sera. Posypuję kakałem.
Ciasto chłodzę w lodówce przez 3 godziny.