Sposób przygotowania:
Sernik kawowy na krakersach
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu. Kawę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić. Ser przecisnąć przez praskę. Śmietanę dobrze schłodzoną ubić na sztywno z cukrem. Następnie do ubitej śmietany dodawać po łyżce sera i ostudzoną kawę, zmiksować.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, dodać do masy serowej, zmiksować. Masę podzielić na 3 części.
Blaszkę o wymiarach 36 x 25 cm, wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami. Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić, dodać do masy serowej, zmiksować. Masę podzielić na 3 części.
Blaszkę o wymiarach 36 x 25 cm, wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami. Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki.