Sposób przygotowania:
Sernik kawowy tiramisu
Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło, mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki (można użyć ciastek kakaowych, lub dodać kakao).
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy kawę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody i aromat - miksujemy. Na koniec budyń i śmietanę - znów miksujemy.
Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową. Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu. Odstawiamy na kilka godzin.
Biszkopty maczamy w kawie - rozpuszczonej w ciepłej wodzie z cukrem (można dodać likier Amaretto). Wykładamy nimi górę sernika.
Ser mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem - krem ma być puszysty. Na biszkopty wykładamy krem mascarpone, posypujemy kakao.
Odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy kawę rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody i aromat - miksujemy. Na koniec budyń i śmietanę - znów miksujemy.
Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową. Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu. Odstawiamy na kilka godzin.
Biszkopty maczamy w kawie - rozpuszczonej w ciepłej wodzie z cukrem (można dodać likier Amaretto). Wykładamy nimi górę sernika.
Ser mascarpone miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem - krem ma być puszysty. Na biszkopty wykładamy krem mascarpone, posypujemy kakao.
Odstawiamy do wystygnięcia.