WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Sernik galaretkowy na biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo fajny sernik na zimno nie tylko na lato. Prosty w przygotowaniu, wystarczą biszkopty, serki i galaretki.

Sernik galaretkowy na biszkoptach

Składniki:

Sernik galaretkowy na biszkoptach

 

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 600 g serka homogenizowanego
  • 2 cytrynowe galaretki
  • 2 truskawkowe galaretki
  • 3 wiśniowe galaretki

Sposób przygotowania:

Sernik galaretkowy na biszkoptach

Spód

Sernik galaretkowy na biszkoptach
Biszkopty na spód staramy się ułożyć dość ciasno.

Na spód blaszki lub tortownicy wykładamy biszkopty.

Serki

Sernik galaretkowy na biszkoptach
Galaretki mieszamy dokładnie z serkiem i wylewamy na biszkopty.

Serki homogenizowane dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy dokładnie wystudzone, rozpuszczone w 1,5 szkl gorącej wody galaretki cytrynowe i dokładnie je mieszamy.

Warstwy

Sernik galaretkowy na biszkoptach
Wszystkie warstwy sernika wylewamy po zastygnięciu kolejnej.

Masę wylewamy na spód z biszkoptów. Odstawiamy do zastygnięcia. W tym czasie rozpuszczamy 1 galaretkę wiśniową, którą po dokładnym wystudzeniu wylewamy na masę.

Do kolejnej części serków dodajemy galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1,5 szkl wody. Wylewamy na masę truskawkową. Na koniec, po zastygnięciu wylewamy galaretki wiśniowe.

Jeszcze raz odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.