Sposób przygotowania:
Babka dwukolorowa
Wiśnie wykładamy na sito i osączamy.
Wybijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na bardzo puszystą masę.
Nie przerywając ubijania dodajemy majonez a następnie wmieszać powoli mąki z proszkiem do pieczenia.
Ok 3/4 ciasta wykładamy do przygotowanej dużej formy keksówki. Na ciasto wykładamy osączone wiśnie.
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy do połączenia.
Przykrywamy ciastem wiśnie.
Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach.
Babkę przestudzić i posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.
Wybijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy na bardzo puszystą masę.
Nie przerywając ubijania dodajemy majonez a następnie wmieszać powoli mąki z proszkiem do pieczenia.
Ok 3/4 ciasta wykładamy do przygotowanej dużej formy keksówki. Na ciasto wykładamy osączone wiśnie.
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy do połączenia.
Przykrywamy ciastem wiśnie.
Pieczemy do suchego patyczka ok 40 min w 180 stopniach.
Babkę przestudzić i posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.