Sposób przygotowania:
Kolorowy sernik z biszkoptami
Galaretkę truskawkową, pomarańczową i jedną agrestową rozpuszczam w trzech miseczkach. Każdą w 100 ml wrzącej wody i zostawiam do ostygnięcia i lekkiego tężenia. Do miski wsypuję cukier puder i wlewam śmietanę kremówkę, ubijam na sztywno. Następnie dodaję po łyżce serka i nadal miksuję. Całość dzielę na trzy części. Do jednej części powoli wlewam agrestową galaretkę i lekko miksuję.
Tortownicę wykładam folią spożywczą. Układam na niej biszkopty, na nie wylewam ser z zieloną galaretką i wstawiam do lodówki na 15 minut. W tym czasie do drugiej porcji sera wlewam truskawkową galaretkę i również lekko miksuję. Wylewam na zieloną warstwę, ponownie wstawiam do lodówki. W ten sam sposób przygotowuję ostatnią część sera i pomarańczową galaretkę.
Na wierzchu układam okrągłe biszkopty (małe i duże). Drugą agrestową galaretkę przygotowuję w 350 ml wody, tężejącą wylewam na biszkopty. Sernik wstawiam do lodówki na 2 godziny.
Tortownicę wykładam folią spożywczą. Układam na niej biszkopty, na nie wylewam ser z zieloną galaretką i wstawiam do lodówki na 15 minut. W tym czasie do drugiej porcji sera wlewam truskawkową galaretkę i również lekko miksuję. Wylewam na zieloną warstwę, ponownie wstawiam do lodówki. W ten sam sposób przygotowuję ostatnią część sera i pomarańczową galaretkę.
Na wierzchu układam okrągłe biszkopty (małe i duże). Drugą agrestową galaretkę przygotowuję w 350 ml wody, tężejącą wylewam na biszkopty. Sernik wstawiam do lodówki na 2 godziny.