Sposób przygotowania:
Sernik dyniowy
Obrać dynię, wyjąć pestki, dynię pokroić na mniejsze kawałki. Nasmarować kawałki dyni oliwą z oliwek. Piec dynie w piekarniku w 180 stopniach do miękkości. Gdy dynia będzie upieczona, poczekać aż wystygnie i dokładnie zmiksować blenderem. Dodać drobno startą skórkę z pomarańczy i wymieszać. Dodać kolejno twaróg i serek mascarpone i dalej miksować. Wsypać produkty sypkie: cukier, cukier wanilinowy, budyń i dalej miksować. Na końcu dodać jajka, oczywiście nadal miksując.
Zmielić ciasteczka Oreo na proszek. Roztopić masło i dodać do ciasteczek. Dobrze wymieszać masło z ciasteczkami, najlepiej zmiksować. Przygotować blachę do pieczenia ciasta. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wyłożyć spód z ciasteczek, a następnie wlać ciasto z masy serowej. Rozgrzać piekarnik i piec górą i dołem w 180 stopniach przez godzinę. Pilnować, żeby ciasto się nie przypaliło. Gdy ciasto wystygnie polać je przygotowaną polewą czekoladową. Ciasto przechowywać w lodówce.
Polewa:
W kąpieli wodnej roztopić tabliczkę czekolady. Dodawać jogurtu naturalnego cały czas mieszając.
Zmielić ciasteczka Oreo na proszek. Roztopić masło i dodać do ciasteczek. Dobrze wymieszać masło z ciasteczkami, najlepiej zmiksować. Przygotować blachę do pieczenia ciasta. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Wyłożyć spód z ciasteczek, a następnie wlać ciasto z masy serowej. Rozgrzać piekarnik i piec górą i dołem w 180 stopniach przez godzinę. Pilnować, żeby ciasto się nie przypaliło. Gdy ciasto wystygnie polać je przygotowaną polewą czekoladową. Ciasto przechowywać w lodówce.
Polewa:
W kąpieli wodnej roztopić tabliczkę czekolady. Dodawać jogurtu naturalnego cały czas mieszając.
ciasteczka