sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Sernik na zimno wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sernik na zimno z galaretką truskawkową.

Sernik na zimno wg sylwioslawa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik na zimno wg sylwioslawa

 

  • składniki:
  • 4 serki homogenizowane waniliowe
  • 250 ml śmietanki kremówki 36%
  • 4 łyżki cukru waniliowego
  • 2,5 łyżki żelatyny
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 galaretka truskawkowa
  • pół szklanki wody
  • pół cytryny

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno wg sylwioslawa
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopty maczamy w wodzie z cytryną i układamy na dnie tortownicy. Żelatynę rozpuszczamy z cukrem w ½ szklance wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy serki homogenizowane i żelatynę. Delikatnie mieszamy i wykładamy na biszkopty. Całość odstawiamy do lodówki, aby stężało. Galaretkę przygotowujemy jak podane na opakowaniu. Jak zacznie tężeć to wylewamy na sernik. Możemy ułożyć wcześniej ulubione owoce. Całość odstawiamy do lodówki. Smacznego
Sernik na zimno wg sylwioslawa
Biszkopty układamy na dnie tortownicy wyłożonej papierem
Sernik na zimno wg sylwioslawa
Masę serową wykładamy na biszkopty i schładzamy
Sernik na zimno wg sylwioslawa
Galaretkę przygotowujemy według opakowania