Sposób przygotowania:
Sernik królowa śniegu
Twaróg zmiel trzykrotnie na maszynce, miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i stopniowo zacznij dodawać do niego zmielony twaróg, gotową masę serową odstaw na chwilę. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w grube plastry, w rondelku zagotuj wino i dodaj do niego sok i skórkę z limonki, cukier, anyż i kardamon, do tak powstałego syropu dodaj gruszki a kiedy zmiękną odstaw je do ostygnięcia.
W między czasie przygotuj glazurę, do chłodnego mleka dodaj glukozę i żelatynę, po kilku minutach podgrzej całość i dodaj białą czekoladę, zdejmij z ognia i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
Na przygotowany wcześniej biszkopt wyłóż kawałki gruszki i przykryj je warstwą masy serowej, całość polej glazurą czekoladową i odstaw do stężenia.
W między czasie przygotuj glazurę, do chłodnego mleka dodaj glukozę i żelatynę, po kilku minutach podgrzej całość i dodaj białą czekoladę, zdejmij z ognia i mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
Na przygotowany wcześniej biszkopt wyłóż kawałki gruszki i przykryj je warstwą masy serowej, całość polej glazurą czekoladową i odstaw do stężenia.