Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami
Przygotowuję galaretki, 4 cytrynowe rozpuszczam w 650 ml gorącej wody. 2 galaretki czerwone rozpuszczam w 500 ml wrzątku, a zielone w 800 ml.
Każdą galaretkę dokładnie mieszam i odstawiam do wystudzenia.
W międzyczasie przygotowuję kwadratową tortownicę, wykładam ją papierem do pieczenia, układam na dno biszkopty. Nasączam je delikatnie częścią zielonej galaretki.
Truskawki myję i pozbawiam szypułek, odstawiam, aby odciekły z wody. Ser dokładnie miksuję i łączę z zimną galaretką cytrynową.
Masę przelewam na biszkopty. Teraz układam truskawki, dociskam lekko do dna.
Wstawiam całość do lodówki, do czasu aż dobrze stężeje. Następnie miksuję resztę truskawek, jakieś pół kilograma, z czerwoną galaretką.
Wylewam masę na zastygnięty ser. Wstawiam ponownie do lodówki. Jak dobrze stężeje to na wierzch wylewam galaretkę zieloną.
Zostawiam na noc w lodówce.
Każdą galaretkę dokładnie mieszam i odstawiam do wystudzenia.
W międzyczasie przygotowuję kwadratową tortownicę, wykładam ją papierem do pieczenia, układam na dno biszkopty. Nasączam je delikatnie częścią zielonej galaretki.
Truskawki myję i pozbawiam szypułek, odstawiam, aby odciekły z wody. Ser dokładnie miksuję i łączę z zimną galaretką cytrynową.
Masę przelewam na biszkopty. Teraz układam truskawki, dociskam lekko do dna.
Wstawiam całość do lodówki, do czasu aż dobrze stężeje. Następnie miksuję resztę truskawek, jakieś pół kilograma, z czerwoną galaretką.
Wylewam masę na zastygnięty ser. Wstawiam ponownie do lodówki. Jak dobrze stężeje to na wierzch wylewam galaretkę zieloną.
Zostawiam na noc w lodówce.
Jagodowa
Magdalena88
zbysiowa
iziona
zbysiowa
Dziękuję :)
ajrinwu
zbysiowa
Miło mi bardzo, polecam :)
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję i polecam :)
BozenaMatuszczyk