Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kompot truskawkowo-ananasowo-brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Do przygotowania kompotu wykorzystałam syrop brzoskwiniowy i ananasowy z puszki, ich smak dobrze komponuje się z truskawkami.

Kompot truskawkowo-ananasowo-brzoskwiniowy

Składniki:

Kompot truskawkowo-ananasowo-brzoskwiniowy

 

  • truskawki 25 dkg
  • sok ananasowy z puszki 3/4 szklanki
  • syrop brzoskwiniowy 3/4 szklanki
  • miód 1 łyżeczka
  • woda 2-3 szklanki

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo-ananasowo-brzoskwiniowy
Truskawki dokładnie płuczemy, usuwamy z nich szypułki. Następnie zalewamy owoce wodą i gotujemy około 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia i dodajemy syrop ananasowy oraz brzoskwiniowy.

Dodajemy miód, mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia.

Wlewamy do dzbanka, wrzucamy kilka kostek lodu i podajemy.