Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami i słoneczną nutą
ETAP PIERWSZY : Gorącą i przegotowaną wodę wlać do miski, wsypać galaretki agrestowe o dokładnie wymieszać a potem schłodzić. Do innej miski przełożyć serek i jogurt, zmiksować a potem dodać chłodną ale lekko tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać. ETAP DRUGI : Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami i na nie wylać masę serowo jogurtową. Następnie za pomocą łyżki kłaść konfiturę wyjętą prosto z lodówki robiąc kleksy. Jeżeli kleksy konfitury się do końca nie zatopią w masie lekko je docisnąć łyżką. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia masy. ETAP TRZECI : Gdy sernik się chłodzi w 500 ml gorącej i przegotowanej wodzie rozpuścić galaretkę truskawkową i schłodzić. Może lekko stężeć ale być jeszcze płynna. Truskawki umyć, oderwać szypułki i pokroić w grubsze plastry a potem ułożyć je na zastygłym serniku tak aby jeden plaster nachodził na drugi. Gdy truskawki są rozłożone wylać na nie galaretkę i ponownie wstawić tortownicę do lodówki do stężenia.
zewa
Magdalenaa
zewa
O tak, na upał jak znalazł. U mnie teraz jest 36 stopni na termometrze, masakra.