Sposób przygotowania:
Sernik Pina Colada (bez pieczenia)
Ananasy odsączamy z syropu. Syrop odkładamy, będzie nam jeszcze potrzebny. Ser i cukier miksujemy razem do połączenia się składników. Dodajemy mleczko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy syrop. Miksujemy.
W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Wolnym strumieniem dodajemy do masy żelatynę. Mieszamy. Na dnie tortownicy układamy kruche rurki z nadzieniem. Na rurki wylewamy masę serową. Chłodzimy sernik co najmniej dwie godziny. Galaretkę rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Studzę. Wystudzoną galaretkę chłodzę w lodówce. Na stężałym serniku układam plastry ananasa. Wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę przez co najmniej dwie godziny.
W zimnej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy. Wolnym strumieniem dodajemy do masy żelatynę. Mieszamy. Na dnie tortownicy układamy kruche rurki z nadzieniem. Na rurki wylewamy masę serową. Chłodzimy sernik co najmniej dwie godziny. Galaretkę rozpuszczam w 600 ml wrzącej wody. Studzę. Wystudzoną galaretkę chłodzę w lodówce. Na stężałym serniku układam plastry ananasa. Wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę przez co najmniej dwie godziny.