Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka śniadaniowaDressing:
Do miseczki przełożyć musztardę. Wymieszać ją z oliwa i miodem. Następnie dodać napar z herbaty i wymieszać na jednolitą emulsję.
ETAP 2:
Na dno naczynia w którym sałatka będzie podawana wyłożyć ryż wymieszany z 2 łyżeczkami dressingu.
Następnie ułożyć posiekaną drobno kapustę. Oprószyć ją sola i pieprzem.
Rzodkiewki sprawić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko odcisnąć z soku i ułożyć na pekince.
ETAP 3:
Posypać pokrojoną cebulką dymką. Pomidora pokroić na ćwiartki, wyjąć nasiona i pokroić w paski, ułożyć jako kolejną warstwę.
Ogórka wyszorować, wyciąć łyżeczką nasiona i pokroić w pół plasterki. Ułożyć na wierzchu wraz z krążkami papryczki.
Oprószyć solą i pieprzem i polać dressingiem. Smacznego!
SylaUla