Sposób przygotowania:
Sernik z batatem rodzynkami i kumkwatem
Z jajek oddzielamy białka i żółtka, białka ubijamy ze szczyptą soli a następnie dodajemy pół szklanki cukru. Kiedy białka dobrze się ubiją dodajemy żółtka. A następnie mielony twaróg, który miksujemy z wcześniej ugotowanym i obranym batatem.
Dodajemy jeden budyń śmietankowy oraz dwie łyżki kaszki manny i łyżkę wcześniej namoczonych i obtoczonych mąką rodzynek.
Cztery kumkwaty sparzyć w gorącej wodzie przez dwadzieścia minut i pokroić w plastry.
Foremkę wysmarować olejem i wysypać kaszką manną, piec do uzyskania złotego koloru.
Dodajemy jeden budyń śmietankowy oraz dwie łyżki kaszki manny i łyżkę wcześniej namoczonych i obtoczonych mąką rodzynek.
Cztery kumkwaty sparzyć w gorącej wodzie przez dwadzieścia minut i pokroić w plastry.
Foremkę wysmarować olejem i wysypać kaszką manną, piec do uzyskania złotego koloru.