Sposób przygotowania:
Sernik z czekoladową nutą
SPÓD : Składniki na spód umieścić w misce i połączyć składniki mikserem. Potem wyjąć ciasto na blat, zagnieść je i wylepić ciastem formę o wymiarach 21 x 25 cm ( mierząc dno blaszki ) wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypać bułką tartą.
MASA SEROWA : Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier, dodać syrop trzcinowy i ubić na puszystą masę. Następnie dodać jogurt a potem serek i budyń. Na koniec ubić na sztywno pianę ze szczyptą soli. Do masy serowej dać trochę piany, delikatnie wymieszać, następnie dodać resztę piany i zetrzeć na tarce czekoladę. Masę serową wymieszać i wylać na spód.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec sernik około 70 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić do wystudzenia. Zimny wstawić do lodówki na kilka godzin. Śmietanę utrzeć z cukrem pudrem i polać lukrem sernik. Na koniec na sernik zetrzeć na tarce czekoladę.
MASA SEROWA : Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier, dodać syrop trzcinowy i ubić na puszystą masę. Następnie dodać jogurt a potem serek i budyń. Na koniec ubić na sztywno pianę ze szczyptą soli. Do masy serowej dać trochę piany, delikatnie wymieszać, następnie dodać resztę piany i zetrzeć na tarce czekoladę. Masę serową wymieszać i wylać na spód.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni i piec sernik około 70 minut. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić do wystudzenia. Zimny wstawić do lodówki na kilka godzin. Śmietanę utrzeć z cukrem pudrem i polać lukrem sernik. Na koniec na sernik zetrzeć na tarce czekoladę.
gosiapiotrek23
zewa
Dziękuję :)