Sposób przygotowania:
sernik z brzoskwiniami 3
Mąkę siekamy z zimną margaryną (dzięki seikaczce od Ewy Wachowicz idzie mi to wyjątkowo szybko), dodajemy resztę składników, dokładnie zagniatamy, wkładamy do woreczka foliowego, chłodzimy pół godziny w lodówce lub kilkanaście minut w zamrażarce. Jeśli pieczemy sernik z białego sera należy go dwukrotnie zmielić (ja miałam z wiaderka więc nie było to konieczne). Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i jajkami, następnie dodajemy ser i mieszamy na gładką masę. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Ciastem wykładamy spód tortownicy i nakłuwamy widelcem, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni na około 20 minut (ciasto ma się zrumienić). Ciasto przykrywamy masą serową i pieczemy ok 60 minut w temperaturze 190 stopni. Można popuszyć cukrem pudrem lub polać roztopioną czekoladą