Sposób przygotowania:
Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach
Należy przygotować 3 miski - jedna z nich powinna być dość spora, aby pomieściła wszystkie składniki ciasta.
W 1, największej misce - utrzeć żółtka z cukrem pudrem.
W 2 - bardzo dokładnie wymieszać jogurty z budyniami.
W 3 - ubić na sztywną pianę białka ze szczyptą soli.
Kolejnie masę żółtkową połączyć z jogurtami i budyniem, a następnie łyżką i stopniowo z ubitymi białkami.
Całość przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia oraz wyłożonej biszkoptami.
Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut w 180 stopniach.
UWAGA: Po upieczeniu ciasta nie należy otwierać drzwiczek piekarnika przez pierwsze 30 minut, następnie delikatnie uchylić i ostudzić ciasto.
Kolejnie masę żółtkową połączyć z jogurtami i budyniem, a następnie łyżką i stopniowo z ubitymi białkami.
Całość przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia oraz wyłożonej biszkoptami.
Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut w 180 stopniach.
UWAGA: Po upieczeniu ciasta nie należy otwierać drzwiczek piekarnika przez pierwsze 30 minut, następnie delikatnie uchylić i ostudzić ciasto.
gusia1000