Sposób przygotowania:
Czarne tagliatelle z pietruszką i łososiemPrzygotowanie składników
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać. Cebulę z czosnkiem wrzucić na patelnię z rozgrzewaną oliwą z oliwek. Smażyć do zeszklenia. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Łososia wędzonego pokroić na małe kawałki, a oliwki w plasterki. Orzechy włoskie grubo posiekać. Wszystkie składniki wrzucić na patelnię i podsmażyć ok. 2 min.
Duszenie na winie
Następnie dodać białe wino i dusić do momentu aż wino odparuje. Wlać śmietanę i przyprawić pieprzem oraz solą.
Dodanie makaronu
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzić. Ugotowany makaron dodać do składników na patelni. Wymieszać. Trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 min.
Danie na talerzu
Gotowe danie wyłożyć na talerz.