Sposób przygotowania:
Jagodowy sernik na zimno
ok. 250-300 g jagód zmiksować blenderem na gładką masę i wymieszać z jogurtem greckim oraz cukrem pudrem.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Połączyć wystudzoną żelatynę z masą jagodową.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z masą jagodową.
Formę do ciasta wyłożyć biszkoptami i wylać na nie gotową masę. Włożyć do lodówki.
Zagotować ok. 500 ml wody i rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Następnie do dodać pozostałe jagody. Wystudzić.
Lekko tężejącą galaretkę wylać na stężałą masę jagodową.
Włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Wystudzić. Połączyć wystudzoną żelatynę z masą jagodową.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać łyżką z masą jagodową.
Formę do ciasta wyłożyć biszkoptami i wylać na nie gotową masę. Włożyć do lodówki.
Zagotować ok. 500 ml wody i rozpuścić 2 galaretki cytrynowe. Następnie do dodać pozostałe jagody. Wystudzić.
Lekko tężejącą galaretkę wylać na stężałą masę jagodową.
Włożyć do lodówki do zastygnięcia.